Web Development

WEB DEVELOPMENT

Ce înseamnă web development?

Web development sau dezvoltarea web sau programarea web este procesul de creare al unui site web cu ajutorul unui limbaj de programare. Profesioniștii din domeniu se ocupă cu dezvoltarea aplicațiilor web, în deosebi dezvoltarea codului sursă de programare. În general, programatorul web lucrează în cadrul unei echipe alături de web designeri și manageri de conținut, dar el se bazează pe cunoștințe mult mai tehnice decât celelalte figuri din industrie. Practic, programatorul este cel care va pune în practică conceptul colegilor săi cu ajutorul cunoștințelor specializate legate de protocoale de rețea, servere de web, și formele lor principale, baze de date, securitatea calculatoarelor, limbaje de programare și de markup pe web.

Există două diviziuni largi când vine vorba de dezvoltare web – dezvoltare front-end (numită și dezvoltare la nivel de client) și dezvoltare back-end (numită și dezvoltare side-server).

Web Development Programare Google Ads Facebook Ads Bistrita Cluj Napoca Bucuresti

Dezvoltarea front-end se referă la construirea a ceea ce vede un utilizator când încarcă o aplicație web – conținutul, designul și modul în care interacționezi cu acesta. Aceasta se face cu trei coduri de programare – HTML, CSS și JavaScript. HTML este un cod special pentru „marcarea” textului pentru a-l transforma într-o pagină web. Fiecare pagină web de pe net este scrisă în HTML și va forma coloana vertebrală a oricărei aplicații web. CSS este un cod pentru setarea regulilor de stil pentru apariția paginilor web. CSS gestionează partea cosmetică a web-ului. În cele din urmă, JavaScript este un limbaj de script care este utilizat pe scară largă pentru a adăuga funcționalitate și interactivitate paginilor web.

Dezvoltarea back-end controlează ceea ce se întâmplă în spatele scenei unei aplicații web. Un back-end folosește adesea o bază de date pentru a genera front-end. Scripturile back-end sunt scrise în mai multe limbaje și cadre de codificare diferite, cum ar fi PHP, Ruby on Rails, ASP.NET, Perl, Java, Node.js sau Python. Fără a intra în mai multe detalii, asta este cu adevărat tot ce înseamnă programarea web sau web development.

Dezvoltare Website HTML CSS ADS Bistrita Cluj Napoca Bucuresti

Cum învăț web development sau programare web?

Astăzi, oricine își dorește să învețe partea tehnică de dezvolatare a unui site web, poate alege una dintre variantele care urmează.

Metoda clasică este să vă înscrieți la o facultate de profil. Totuși, trebuie să știți că aveți în față un drum lung și costisitor, iar de multe ori web-ul evoluează atât de repede încât școlile nu pot face față schimbărilor.

Pe de altă parte, tocmai evoluția tehnologică a făcut să crească cererea pentru specialiști în dezvoltarea web. Dovada este faptul că în ultimii ani au apărut tot mai multe companii care oferă cursuri acreditate de web development în Cluj sau București. Această variantă este mai intensivă, cu o durată de până la șase luni, mai puțin costisitoare decât prima și vă poate asigura un loc de muncă mult mai rapid.

Cea de-a treia variantă pe care o propunem este să fiti autodiacți și să urmați cursuri online. De exemplu, dacă vrei să înveți web development în Bistrița această metodă poate fi potrivită pentru tine. Într-adevăr, acest mod se poate dovedi mai anevoios, prin prisma faptului că nu veți avea un profesor care să vă ghideze, dar cu determinare puteți să evoluați în propriul ritm, creâdu-vă un stil personal.

Crestere Progres Web Online Ads Facebook Ads Google Ads Bistrita Cluj Napoca Bucuresti
Programare Web HTML CSS Online
Syro Development Front End Back End